HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 30 MIN.
Boodschappenlijstje:
- 1,5 kilo dikke asperges
- 600 gram krielaardappels
- 1 stengel rabarber
- 4 stukken zalmfilet, op kamertemperatuur
- 100 gram zoute boter
- 1 bosje basilicum, fijngesneden
- Peper en zout
Recept:
1. Schil de asperges met een dunschiller dik rondom, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 minuten in ruim kokend water met zout naar smaak.
2. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten in het warme vocht garen (dunne asperges hebben minder tijd nodig).
3. Kook de krieltjes gaar in 15 minuten.
4. Snijd de rabarber in piep- en piepkleine blokjes. Smelt het grootste gedeelte van de boter in een pannetje en doe de fijngesneden rabarber erbij. Draai het vuur laag, laat de rabarber in 7-8 minuten zacht worden en breng op smaak met versgemalen peper en misschien nog wat zout.
5. Dep de zalm droog met keukenpapier. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur in 4-5 minuten van buiten bruin en van binnen rosé, keer halverwege. Roer de basilicum door de rabarberboter.
6. Serveer de asperges met de zalm en de krieltjes en schep de rabarberboter erover.