Recept: Pannenkoekjes met Hollandse aardbeien

Paas pannenkoekjes met Hollandse aardbeienTijd: 20 minuten bereidingstijd, 4 stuks Boodschappenlijstje: Pannenkoekenmeel (donker) – 230 gram Bakpoeder – 2 theelepels Eieren – 6 stuks Melk – 400 ml Boter – 4 mespunten Zout – 1 snufje Aardbeien – 1 doosje Frambozensaus Recept: Spoel de aardbeien en snijd in stukjes. Scheid de eieren en klop het…

Read more

Recept: Witlof quiche met gorgonzola

Witlof quiche met gorgonzolaBereidingstijd: 45 minuten (met 25/30 minuten oventijd) Boodschappenlijstje: 120 gram witlof 40 gram uien 80 gram gorgonzola 2 eieren 10ml kookroom 60 gram geraspte kaas 1 theelepel Italiaanse kruiden 1 handje walnoten quichebodem peper & zout Recept:   Snij de witlof in ringen, snipper de uien en verdeel deze samen met de…

Read more

Recept: Uiensoep met blauwe kaascroutons

Uiensoep voor 4 kommen Boodschappenlijstje: Uien – 700 gram Roomboter – 40 gram Bloem – 1 eetlepel Gedroogde tijm – 1 theelepel Italiaans kruiden – 1 theelepel Water – 1 liter Runderbouillon blokjes – 2 stuks Brood – 2 sneetjes Blauwe kaas naar keuze, hier gebruikte we Korenbloem blauw – 75 gram Recept:   Snijde…

Read more

Recept: Choco pecan bananenbrood

Bananenbrood Boodschappenlijstje: bananen – 4 stuks (1 voor garnering) eieren – 3 stuks melk – 50 ml amandelmeel – 160 gram bakpoeder – 2 theelepels snufje zout kaneel – 2 theelepels vanillesuiker – 2 zakjes pecannoten – (50 gram voor het brood + paar extra voor garnering) cacao – 2 eetlepels pure chocolade (50 gram…

Read more

Recept: Appeltiramisu

Appeltiramisu Tijd : -, 4 personen Boodschappenlijstje: Lange vingers – 20 stuks Appels van boer Erik – 2 stuks Slagroom (vloeibaar) – 2 stuks Vanillesuiker – 2 zakjes Mascarpone – 250 gram Kaneel Cacao Koffie – 200 ml Opioneel : scheutje likeur naar keuze Recept:  Schil de appels en snijd in kle Schil de appels…

Read more

Recept: Pappardelle verde met knoflookgarnalen & gepofte tomaatjes

Pappardelle verde met knoflookgarnalen & gepofte tomaatjes Tijd : – , 4 personen Boodschappenlijstje: Verse pappardelle van de Pastafabriek – 500 gram Garnalen – 20 stuks Uien – 2 stuks Knoflook – 4 teentjes Courgette – 1 grote Doperwten – 200 gram Groentebouillon – 2/3 blokje Kookroom – 70 ml Italiaanse kruiden – 3 tl…

Read more

Recept: Zalmtartaar met zeekraal & avocado

Zalmtartaar met zeekraal & avocado Tijd : 20 min. + marinade tijd (minimaal 30 min), 2 personen Boodschappenlijstje: Zalmfilet – 250 gram Sojasaus – 2 tl Sesamolie – 1 tl Avocado (eetrijp) – 1 stuk Rode peper – 1/4 stuk Citroen – halve Zeekraal – 25 gram + kookring Recept: Verwijder de huid van de…

Read more

Recept: Appel-peer crumble met Landmarkt granola

Appel-peer crumble met Landmarkt granola noten Tijd: 10 minuten + 20 minuten oven tijd), 4 personen Boodschappenlijstje: (Zoete) Appel – 2 stuks Peren – 2 stuks Landmarkt noten granola – 75 gram Kaneel – 2 eetlepels Citroensap – 1 eetlepels Suiker – 100 gram Roomboter – 75 gram Bloem – 100 gram (eventueel) Yoghurt Recept:…

Read more

Recept: Mosselen op Indonesische wijze

Mosselen op Indonesische wijze, van onze chef JorisTijd: 20 minuten, 4 personen Boodschappenlijstje: 2kg mosselen 2 stengels sereh [citroengras] 4 tenen knoflook 2 sjalotjes 2 duimen gember 2 chillipepers 1 flinke scheut sojasaus 400 ml kokosroom  Ter garnering: Koriander Chilipeper Limoen Gamba Recept: 1 Was de mosselen grondig 2 Snijd de knoflook en gember fijn…

Read more

Recept: Hartige spinazietaart

Hartige spinazietaartTijd: 1 uur (met 40 minuten oventijd), 4 personen Boodschappenlijstje: Spinazie – 1 zak (450 gram) Pijnboompitten – 1 handje Feta – 1 pakje (200 gram) Eieren – 2 stuks Bladerdeeg – 6 plakken Knoflook – 3 tenen Komijn Gedroogde koriander Zwarte peper Zout Recept: Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien…

Read more

Recept: Broccoli zoete aardappel stamppot

Broccoli zoete aardappel stamppot Tijd: 20 minuten bereidingstijd, 4 personen Boodschappenlijstje: Broccoli – 2 stuks Zoete aardappels – 1 kilo Cherry tomaatjes – 500 gram Geitenkaas (Buche gerijpt) – 200 gram Gedroogde tijm Provinciaalse kruiden Peper & zout naar smaak Olijfolie Recept: Verwarm de oven voor op de grill stand voor de tomaatjes. Schil de…

Read more

Recept: Bloemkool nuggets in bierbeslag

Bloemkool nuggets Boodschappenlijstje: Hollandse bloemkool van de familie Slagter – 1 stuk 125ml ijskoud bier (Gele rakker van Landmarkt natuurlijk) 125g gezeefde bloem  2 eierdooiers  2 eiwitten  snuf zout Recept: Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij. Roer tot een glad beslag. Voeg het zout en de eidooiers toe en…

Read more