Broodtheater Le Perron

De overtreffende trap van een bakkerij is het broodtheater van Le Perron. Neergestreken in Landmarkt met vers gebakken croissants, pain au chocolat, vele soorten ambachtelijk (zuurdesem)brood en patisserie. Bijna alles is biologisch en heeft een Frans karakter. En dat allemaal voor een goede prijs.
Le Perron
Onze bakkers staan letterlijk op een podium (perron). De vergelijking met een theater is daarom ook snel gemaakt. En het belooft een show te worden. Met op het programma: bakken van broden, appeltaarten en andere heerlijke gebakjes. Naast veel zien, valt er dus vooral veel te ruiken. De hoofdpersonen van deze show vertellen graag wat meer over henzelf!
Bakker Michelle
Hoe laat sta je naast je bed op broden te bakken?
“Om 6 uur sta ik op om aan de slag te gaan! Zodra ik in de bakkerij sta begin in gelijk met het bakken van onze broden. Alle 60 soorten komen dan voorbij, en de één ruikt nog lekkerder dan de andere. Zodra ik de deur van de oven opendoe, komt de geur van versgebakken brood als een warm deken over mij heen. Heerlijk.”
Wat vind jij het allerleukst aan de bakkerij?
“Alles, van het bakken van de broden tot aan het klantencontact. Ik wilde eigenlijk op een kinderdagverblijf werken, maar toen ik bij de bakkerij van Landmarkt aan de slag ging was ik verkocht. Ik heb mijn diploma gehaald om te kunnen werken op een kinderdagverblijf, maar ik weet nu meer over brood dan over kinderen!”
Wat is jouw favoriete brood?
“Zuurdesem speltbrood, ik maak daar altijd lekkere tosti’s van!”

Bakker Siska

 Hoe laat sta je naast je bed op broden te bakken?

“Om kwart over 6 ben ik uit de veren. Ik heb daar totaal geen moeite mee! Elke dag leg ik de hele bakkerij vol met al onze versgebakken broden.

Wat vind jij het allerleukst aan de bakkerij?

“Ik hou van het contact met de klanten. Als het kan, en de klanten vinden het leuk, maak ik graag even een praatje met ze. Dat gaat dan vaak over het brood, maar ik spreek ze soms ook over wat meer persoonlijkere dingetjes.”

Wat is jouw favoriete brood?

“Les cereals is mijn favoriet! Als ik dat brood alleen al snij, krijg ik er altijd gelijk zin in. Ik ben gek op de zaadjes die erop zitten. Zo’n lekker broodje is dan echt genieten.”

 

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie