Hollandse kersen van teler Jan

Ben jij gek op kersen? Dan hebben wij goed nieuws! Ze zijn er weer volop, direct van Jan Scholman uit Lopikerkapel. Kersen zijn niet alleen lekker maar ook nog eens erg gezond. Wetenschappers hebben de kers zelfs gebombardeerd tot supervoedsel. Ze kunnen een positief effect op diverse ziekten zoals hart- en vaatziekten hebben. Dus nog een goede reden om deze zomer een volle zak kersen in je winkelwagen te stoppen!
Kersen zijn een zomerfruit. Vaak zijn ze al in juni verkrijgbaar, maar in juli en augustus zijn ze op hun best. Kersen bevatten vitamine A en C, maar ook veel mineralen. De mineralen die in de kersen zitten werken bloeddrukverlagend en beschermen tegen hartritmestoornissen. De vitamine A in de kersen zijn belangrijk voor de weerstand en het gezichtsvermogen, maar draagt ook bij aan gezonde botten, tanden en huid.
Weinig calorieën
Mensen die op dieet zijn kunnen met een gerust hart genieten van de gezonde snoepjes. Kersen bevatten namelijk maar weinig calorieën. Een bakje met 200 gram kersen bevat zo’n 108 kilocalorieën. De kersen bevatten tevens maar 0,1 gram vet, wat het een vet verantwoord tussendoortje maakt. Én kersen geven ook nog eens energie!  Ze bevatten namelijk “snelle” suikers, die snel worden opgenomen in je lichaam en daardoor snel energie leveren.
Betere nachtrust
Melatonine is een antioxidant dat een belangrijke rol speelt tijdens de slaap. Deze stof wordt door het lichaam aangemaakt wanneer het donker is, om te zorgen voor een goede slaapcyclus. Kersen bevatten van nature namelijk veel melatonine, waardoor zelfs je nachtrust kan verbeteren. Vliegtuigpersoneel en mensen deie onregelmatige diensten draaien zijn vaak gebaat bij extra melatonine om beter te kunnen slapen. Zij kunnen dus voortaan gewoon wat extra kersen eten!
Kers op de taart
Naast de gezonde voordelen maak je met kersen de lekkerste desserts. Zo passen de zoete kersen goed bij ijs of in je yoghurt. De leuke vorm van de kers doet het daarnaast goed als decoratie op toetjes of aan de rand van je cocktailglas. Kersen zijn warm in een saus ook hartverwarmend en combineren goed met pure chocola. Naast al deze verschillende combinaties smaken de kersen op zichzelf natuurlijk al verrukkelijk! Laatste tip: voor de beste smaak kun je ze het beste onafgedekt bewaren op een koele plaats.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie