Kleiburg koffie

Een lekker bakkie koffie. We drinken het maar wat graag. En tegenwoordig hebben we keuze genoeg om de lekkerste koffie te zetten.  Dan is het dus leuk om eens een van onze koffieleveranciers te bezoeken en het verhaal achter hun product te horen. 

Kleiburg, uit Amsterdam, handelt in koffie met als doel het leven van de koffieboeren een beetje beter te maken. Daarom hebben ze een assortiment koffiebonen dat afkomstig is van door henzelf geselecteerde landen en streken. Op dit moment doen ze dat in Tanzania, Oeganda, Colombia en Peru.

De koffiebonen worden ter plekke geselecteerd, ingekocht en naar Nederland getransporteerd. Naast het betalen van een eerlijke prijs voor de koffie, zorgen ze voor educatie en advies ten behoeve van de boeren en hun families en investeren ze, samen met hun relaties, in sociale projecten. 

Na uitleg over de koffiemarkt was het tijd om koffie daadwerkelijk te branden. En dat was snel gepiept. Binnen maarliefst 15 minuten was er een zakje gebrande koffiebonen. 

De koffiebonen worden netjes afgewogen.

De brander in, die zorgt voor een gelijkmatig gebrande batch.

Het eindproduct.

Heb je een vraag, opmerking of een klacht? Neem dan contact met ons op via 020-4904333 of stuur een mail naar info@landmarkt.nl.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie