Koken als een chef!

We zien Angelo nu een aantal keer per week in de keuken staan. Er komen een aantal mooie, wat luxere, gerechten bij de afdeling huisgemaakt. Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van een dinerbox. Een driegangen menu, bijna kant-en-klaar. Een paar kleine handelingen en je hebt een restaurantwaardig geheel en dat lekker in eigen keuken! Je kunt je inschrijven tot donderdag en de box afhalen op vrijdag of zaterdag vanaf 16:00. Er zal keuze zijn tussen een vega of vlees/visbox, en hij zal € 25,00 per persoon gaan kosten.

Hey Angelo, wat gaaf dat er dinerboxen komen!

Ja we hadden natuurlijk onze afdeling huisgemaakt waar we maaltijden verkopen, en waar we straks ook nog wat luxere maaltijden aan toe gaan voegen, waardoor we eigenlijk nu pas met dinerboxen komen. Je merkt toch dat mensen er naar vragen. Het is niet makkelijk om telkens iets speciaals op tafel te zetten, dus zo’n dinerbox is een mooie uitkomst. Met wat simpele handelingen zet je een mooi 3 -gangen menu op tafel. En voor ons is het leuk om toch nog een beetje de verbinding met onze gasten te houden.

Is het lastig om een dinerbox samen te stellen?

Nou het is wel even een uitdaging om iets samen te stellen. Je wilt mensen verwennen met een lekkere maaltijd, die ze dan in een paar stappen kunnen samen stellen, maar niet elke gerecht leent zich ervoor. Dingen moeten opnieuw opgewarmd worden, dat kan niet met elk product. Dan heb je ook nog te maken met de gewenste cuisson(gaarheid), dat is voor iedereen anders natuurlijk. En uiteraard werkt iedere oven weer anders. Dus dat zijn wel dingen waar je even over na moet denken.

We hebben nu in het begin van de winkel een thema om thuis te koken als chef, wat voor gerechten zijn dat?

Ja dat zijn niet de lastigste gerechten uiteraard, want het moet wel te doen zijn voor een thuiskok, maar het zijn wel gerechten die op onze kaart hebben gestaan. Er komen dan ook wat kleine truckjes bij kijken om het bord mooi op te maken, zodat je een restaurantwaardig gerecht kunt serveren.

Wat voor gerechten zijn het en wat is het leuke aan die specifieke gerechten?

Het voorgerecht, de tonijn crudo-stijl, heeft veel verschillende kleuren en texturen, echt een plaatje om te zien. Het bijzondere in dat gerecht is het uitsnijden van partjes van de sinaasappel. Je gaat geen hele partjes op je bord leggen, die velletjes wil je niet hebben, maar als je ze dan zo mooi uitsnijdt ziet het er meteen chique uit!

Het hoofdgerecht is gewoon een heel lekker gerecht. Heilbot met citroencrust. Vis met een knapperige crust is altijd lekker. Deze is dan met zest van citroen, waardoor hij lekker fris is, echt verrassend. Mooie tomaatjes erbij die zorgen voor een tegenhangende kleur, en ze smaken ook nog heerlijk bij de bloemkool crème.

Het nagerecht is gepocheerde peer met een coulis. Het leuke aan een coulis is dat je het makkelijk kunt maken. In de zomer heb je bijvoorbeeld altijd wel wat rood fruit over, en in de winter kun je mango gebruiken. Deze kook je met wat suiker en haal je door een zeef. Zo simpel is het eigenlijk, maar het is perfect voor een dessert. Mooi qua kleur en gewoon lekker!

Heb je nog tips voor het opmaken van een restaurantwaardig bord?

Zoals ik net al zei, je moet zorgen voor verschillende kleuren en texturen. En let ook op de kleur van het bord. Als je een gerecht hebt dat donker is, komt dat beter tot zijn recht op een licht bord en andersom ook, als je bijvoorbeeld een mooie witvis hebt, staat dat mooier op een zwart bord. De compositie is belangrijk, vaak is het mooi om het een beetje bij elkaar te leggen, en juist een beetje aan de zijkant van het bord. In het filmpje hieronder laat ik je wat trucjes zien!

https://www.youtube.com/watch?v=2cgrmV7hzGQ

Het is echt leuk om een bord mooi op te maken en belangrijk ook. Tuurlijk is de smaak het belangrijkste, maar een gerecht zie, ruik en proef je. Dus zeker niet onbelangrijk om het er mooi uit te laten zien. En verder: jij bent de chef, dus ga lekker los!     

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie