Maak je eigen pompoenhoofd

 
Benodigdheden

  • – Een mooie grote pompoen
  • – Een meloenschep of lepel
  • – Een scherp mes
  • – Een stift of pen
  • – Waxinelichtjes of andere verlichting

 
Stap 1: openen pompoen
Als eerste open je de pompoen door een opening te maken aan de bovenzijde. Je licht als het ware de ‘schedel’ van de pompoen. Je doet dit met een zaag of mes. Laat dit klusje alleen aan volwassenen over!
Stap 2: uithollen pompoen
Zodra je het ‘deksel van de pompoen’ eraf hebt gehaald moet de hele binnenkant leeg worden gemaakt. Dus al het zachte vruchtvlees en de pitten moeten eruit. Zorg ook dat de bodem mooi vlak wordt. Het uithollen van de pompoen doe je met een lepel of een meloenschep.
Stap 3: figuren tekenen en uitsnijden
Teken met een uitwasbare stift de ogen, neus en mond langs de randen in de pompoenschil. Vervolgens uitsnijden (denk aan je vingers) en klaar is je halloween pompoen. Laat dit klusje alleen aan volwassenen over!
Stap 4: verlichting
De pompoen is bijna klaar, er moet nog wel verlichting in. Een brandend waxinelichtje geeft het mooiste effect. Doe het deksel van de pompoen terug en zet de pompoen buiten. Steek het kaarsje aan wanneer het donker is en griezelen maar!
Tip: Het vruchtvlees dat je uit de pompoen haalt, gooi je niet weg! Je kunt het gebruik voor pompoensoep maken! De pitten kunnen geroosterd worden.
 
Lees hier hoe je een lekkere pompoensoep maakt!
 

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie