Recepten

Filter op: Categorie of Gang

Gepofte pompoenpuree

met boerenkool,kaneel en komijn. Voorbereiden: verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de pompoenen in aluminiumfolie en laat de pompoenen in ongeveer 1 uur zacht worden*. Laat de pompoenen afkoelen. Bereiden: snijd voorzichtig het kapje met steeltje van de pompoen. Schep met een lepel het bovenste vruchtvleeseraf. Schep voorzichtig de pompoenpitjes met de draadjes […]

Lees verder

Broccolifrittata

Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in 2 gedeelten 1-2 minuten, neem met een schuimspaan uit de pan en leg onmiddellijk in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat de broccoli daarna uitlekken en dep droog. […]

Lees verder

Champignontaartje met vegan cheddar

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen. Wrijf de champignons schoon en snijd in […]

Lees verder

Lintpasta met kropsla

Was de kropsla zorgvuldig, laat de bladeren in een vergiet uitlekken en droog daarna voorzichtig elk blaadje met een theedoek. Rol een derde van de slablaadjes op en scheur in reepjes. Snijd de bleekselderij in piepkleine blokjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Neem de camembert uit de verpakking, leg in […]

Lees verder

In zoutkorst gegaarde bietjes

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de bietjes schoon maar zorg ervoor dat ze niet vochtig worden.Doe de bietjes in een goed passende schaal en schep het zout erover, zorg dat de bietjes volledig bedekt zijn.Pof de bietjes in het zout in 1 uur gaar en laat in het zout afkoelen. Meng […]

Lees verder

Eton mess

Zet de oven aan op 99 graden en vul de beslagkom met de eiwitten. Klop deze op en voeg de suiker langzaam toe totdat het eiwit stijf geslagen is (er ontstaan pieken die blijven staan). Spuit hier druppels van op een vel bakpapier en stop deze in de oven tot ze hard zijn. Doe de […]

Lees verder

Hartig worteltaartje met saffraan en amandel

Wrijf de plakken aubergine in met zout, leg in een vergiet met een schone doek erover met daarop een zwaar gewicht. Laat op deze manier de groente goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed elk plakje deeg tot een bolletje en rol het met een deegroller uit tot een rondje. Knip het […]

Lees verder

In sinaasappel gemarineerde rode kool

Voorbereiden (30 min) Halveer de rode kool, snijd de harde stronk en nerf eruit en schaaf met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline de kool in flinterdun reepjes. Doe de gesneden kool in een kom, bestrooi met zout en kneed de kool enkele minuten met de hand zodat alle kooldraadjes enigszins gekneusd worden*. Pers de sinaasappels […]

Lees verder

Landmarkt Pesto

Gooi alles in de blender, en blenderen maar! Eet smakelijk! 2 personen 5 min

Lees verder

Spoom

Klop 2 eiwitten met suiker mooi stijf in een keukenmachine. Terwijl de keukenmachine langzaam draait voeg je scheutje bij scheutje de wijn toe. Voeg hier ondertussen ook lepel voor lepel de citroensorbetijs aan toe. Als er een gladde massa is ontstaan, verdeel je dit over 4 glazen serveer je het direct. Eet smakelijk! 4 personen […]

Lees verder

Salsa van geroosterde paprika

Stap 1Rooster de paprika’s boven een matig hete barbecue. Keer regelmatig tot de buitenkant helemaal zwart is geblakerd (in circa 10 minuten). Stap 2Stop de rode uien tussen de kolen en keer af en toe. De ui verbrand aan de buitenkant maar wordt aan de binnenkant mooi gaar, in circa 30 minuten. Stap 3Rooster de […]

Lees verder

Gepofte knolletjes uit het vuur

Was de knolletjes goed en smeer ze in met olie. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg de knollen tussen de kolen in een vuur (of barbecue). Rooster de bietjes 30 minuten tussen de kolen, meiknol en koolrabi is sneller gaar. Keer de groenten af en toe. Pel de schil er eventueel af en serveer met […]

Lees verder
1 2