Recepten

Filter op: Categorie of Gang

Pokébowl met broccolirijst

Bereiden:Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de broccolirijst toe en bak in 2-3 min gaar.Breng op smaak met de sojasaus en zout en peper. Snijd de avocado en gerookte zalm in blokjes. De komkommer kun je in stukjes snijden of je kunt er slierten van maken met behulp van een spiraalsnijder. Snijd de […]

Lees verder

Kabeljauwloins

VoorbereidenKook de aardappels met de sa raandraadjes 15 minuten in weinig water met zout naar smaak. Laat de aardappels afkoelen. Meng de aardappels met het griesmeel of de couscous, zorg dat ze rondom bedekt zijn. Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Snijd van de sperziebonen alleen het harde […]

Lees verder

Gebakken Tarbot

Snijd met een groot mes de buitenkant van de knolselderij. Snijd de rest van de knolselderij in blokjes (3 x 3 cm is prima). Doe de blokjes in een pan en leg daar een bord op zodat de blokjes niet gaan drijven. Voeg daarna de melk toe. Als de knolselderij gaar is giet je deze […]

Lees verder

Gegratineerde oesters

Verwarm de ovengrill voor op 180 graden. Leg ondertussen voldoende verkreukeld aluminiumfolie op een bakplaat zodat je de oesters er straks stabiel op kunt leggen. Maak de oesters open en leg ze daarna op de bakplaat. Hak daarna peterselie fijn en meng dit met zachte boter. Verdeel dit mengsel over de oesters en strooi hier […]

Lees verder

Hollandse garnalen

Pel een avocado en stop het vruchtvlees in een keukenmixer. Breng ondertussen 200 ml kookroom aan de kook samen met 2 gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Zet de keukenmixer aan en voeg de room langzaam toe tot er een mooie gladde massa ontstaat. Verdeel de massa over 4 glazen en leg tot slot de […]

Lees verder

Gegrilde botervis

Kook als eerst de krieltjes beetgaar en spoel deze daarna koud af. Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze vervolgens op wat keukenpapier uitlekken. Hak tijdens het uitlekken van de spekjes de peterselie lekker fijn. Halveer de krieltjes en doe deze in een ruime kom. Voeg hier naar smaak de spekjes, peterselie en mayonaise toe. […]

Lees verder

Langoustines met basilicum-citroenboter

Stap 1Rasp de schil van de citroen. Hak de basilicum super fijn. Meng de boter met de citroenrasp en basilicum in een kom en breng op smaak met zout en peper. Stap 2Snij de langoustines over de lengte doormidden (van de kop naar de staart). Verwijder de ingewanden uit de kop en het darmkanaaltje uit […]

Lees verder

Warm gerookte zalm

Stap 1Week het rookmot en de houtsnippers in ruim water. Stap 2Bestrooi de zalmfilet met het zout en de suiker. Laat een half uurtje intrekken in de koeling. Stap 3Verhit een barbecue naar lauw (circa 100 -120 graden). Spreid het geweekte rookmot en houtsnippers uit over de bodem van een aluminium bakje en plaats het […]

Lees verder

Zeeduivel spiezen

Stap 1Snij de zeeduivelfilet in blokken van 3 cm. Meng de rozemarijn, olie, knoflook, zout en peper in een kom. Rasp de helft van de citroenschil erboven en snij de citroen in parten. Meng de stukken vis met de marinade en laat 30 minuten afgedekt staan in de koeling. Stap 2Snij de paprika’s in blokken […]

Lees verder

Gevulde dorade

Stap 1Snij de zijkanten van de vis om de 3 cm in (bekijk deze video om te zien hoe je dit doet). Het insnijden van de vis zorgt ervoor dat de warmte makkelijker naar binnen kan dringen en de vis niet kromtrekt tijdens het bakken. Stap 2Snij de citroen in dunne plakken en de teentjes […]

Lees verder

Gegrilde tonijn

Halveer de rodekool, snijd daarna in kwarten en verwijder het harde stukje onderaan in het midden. Schaaf de rodekool met een dunschiller of kaasschaaf in dunne reepjes en doe over in een kom. Bestrooi de kool met een beetje (liefst grove) zoutkorrels. Kneus de kool met een stamper of pollepel dusdanig dat de sappen vrijkomen […]

Lees verder

Stoofschotel

Bereiden: Verwarm de boter in een braadpan. Doe de aardappels erbij, leg het deksel op de pan en laatde aardappels 15 minuten, op laag vuur, garen. Schud de pan af en toe maar neem het deksel niet van de pan. Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng de crème fraîche met de mosterd en […]

Lees verder
1 2