Recepten

Filter op: Categorie of Gang

Biefstuk van hert

*Bereid voor het beste resultaat de gratin een dag van tevoren. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren samen met de kookroom los en voeg hier vervolgens peper en zout naar smaak aan toe. Hak het teentje knoflook fijn en doe dit bij het eimengsel. Schil de aardappels, halveer ze en snijd […]

Lees verder

Picanha met Chileense pebresaus

Voor het vlees:Stap 1Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde in een kom. Stop de het vlees samen met de marinade in een grote ziplock bag en wrijf het vlees er goed mee in. Laat minimaal 1 uur marineren, liefst een nacht. Stap 2Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Gaar […]

Lees verder

Spiezen met gepekelde kip

Stap 1Los het zout en de suiker op in het water met een garde. Stap 2Snij de gemberwortel in dunne plakjes en doe in het water. Stap 3Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat een nacht marineren (pekelen). Voeg eventueel een beetje water toe tot de kip […]

Lees verder

Hamburger met avocado

Stap 1Verhit de barbecue en verdeel de kolen in twee zones. De ene helft met veel kolen en de andere helft met weinig kolen. Bekijk het bbq-basics filmpje op onze Facebookpagina om te zien hoe je dit doet. Stap 2Bak de hamburgers in een paar minuten bruin boven het hete deel met veel kolen. Leg […]

Lees verder

Côte de boeuf

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Voorzie het vlees aan beide kanten van circa 20 inkepingen van 2 cm diep. Steek in elke inkeping een plakjes, knoflook, stukje ansjovis en wat tijm. Smeer het vlees in met een dun laagje olie en gaar het op een kamado van circa 100 à 120° C langzaam naar […]

Lees verder

Gebakken beenham

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hier de plakken prosciutto plat naast elkaar op en dek af met een ander vel bakpapier. Het is aan te raden er iets ter verzwaring op te leggen, zodat de ham niet kan gaan krullen tijdens het drogen. Laat de […]

Lees verder

Eendenbout

Voorbereiden Week de linzen liefst 2 uur in koud water. Verwarm de boter in een braadpan. Bak de eendenbouten met de ansjovis 4/5 minuten aan beide zijden en bestrooi met versgemalen peper. Snijd de helft van de sinaasappel in stukken. Doe de stukken sinaasappel en de fond erbij en zet de pan op een warmhoudplaatje. […]

Lees verder

Kippenstoof

Bereiden: Leg de kippenbouten met de plakken winterpeen en abrikoos in een braadpan, schenk het sap erbij,breng aan de kook en verwarm het geheel 20 minuten in een afgesloten pan. Zet intussen de rijst op in een ander pannetje (waarin het water een vingerkootje hoger staat dan de rijst), voeg zout naar smaak toe en […]

Lees verder

Palmesteyn entrecote

Breng de fond met 100 ml water aan de kook. Doe de bulgur in een schaal en schenk de hete fond erover. Dek de schaal af met plastic folie en laat de bulgur minimaal 10 minuten wellen. Snijd de venkel fijn (bewaar het venkelgroen) en bak de helft van de venkel 5-7 minuten in 2 […]

Lees verder

Palmesteyn kogelbiefstuk

Laat de stukjes zongedroogde tomaat weken in 3 el balsamico en de blaadjes basilicum. Breng een grote pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Leg de tomaten 2 minuten in, het kokende water, neem ze eruit met een schuimspaan en leg ze in een bak met koud water. Het velletje van […]

Lees verder

Palmesteyn ribeye,

Kook de bloemkoolroosjes in 15 minuten zeer gaar. Meng de verse kruiden met de spinazie en zout en versgemalen peper naar smaak en schep daarna voorzichtig om met 1 el olie. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen. Verhit een grill- of koekenpan. Dep de ribeye droog en bestrijk […]

Lees verder

Palmesteyn biefstuk

Was de peren en snijd elke peer in de lengte in 8 partjes. Bestrijk de biefstuk en de stukken peer dun met olie. Verhit een grillpan en grill de stukken peer 2-3 minuten, keer halverwege om. Grill daarna de biefstukken 3 minuten, keer ze daarna, leg op elk stuk vlees een plakje kaas en grill […]

Lees verder