Recepten

Filter op: Categorie of Gang

In zoutkorst gegaarde bietjes

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de bietjes schoon maar zorg ervoor dat ze niet vochtig worden.Doe de bietjes in een goed passende schaal en schep het zout erover, zorg dat de bietjes volledig bedekt zijn.Pof de bietjes in het zout in 1 uur gaar en laat in het zout afkoelen. Meng […]

Lees verder

Landmarkt Pesto

Gooi alles in de blender, en blenderen maar! Eet smakelijk! 2 personen 5 min

Lees verder

Gegratineerde oesters

Verwarm de ovengrill voor op 180 graden. Leg ondertussen voldoende verkreukeld aluminiumfolie op een bakplaat zodat je de oesters er straks stabiel op kunt leggen. Maak de oesters open en leg ze daarna op de bakplaat. Hak daarna peterselie fijn en meng dit met zachte boter. Verdeel dit mengsel over de oesters en strooi hier […]

Lees verder

Hollandse garnalen

Pel een avocado en stop het vruchtvlees in een keukenmixer. Breng ondertussen 200 ml kookroom aan de kook samen met 2 gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Zet de keukenmixer aan en voeg de room langzaam toe tot er een mooie gladde massa ontstaat. Verdeel de massa over 4 glazen en leg tot slot de […]

Lees verder

Spoom

Klop 2 eiwitten met suiker mooi stijf in een keukenmachine. Terwijl de keukenmachine langzaam draait voeg je scheutje bij scheutje de wijn toe. Voeg hier ondertussen ook lepel voor lepel de citroensorbetijs aan toe. Als er een gladde massa is ontstaan, verdeel je dit over 4 glazen serveer je het direct. Eet smakelijk! 4 personen […]

Lees verder

Salsa van geroosterde paprika

Stap 1Rooster de paprika’s boven een matig hete barbecue. Keer regelmatig tot de buitenkant helemaal zwart is geblakerd (in circa 10 minuten). Stap 2Stop de rode uien tussen de kolen en keer af en toe. De ui verbrand aan de buitenkant maar wordt aan de binnenkant mooi gaar, in circa 30 minuten. Stap 3Rooster de […]

Lees verder

Gele wortel

Voorbereiden:Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit de sjalotten op laag vuur samen met de honing goudbruin, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Kook de wortel in een bodempje water in 15 minuten botergaar. Pers de sinaasappel uit en rasp een mespunt van de schil fijn. Pureer de wortel met de […]

Lees verder

Boerenquiche

Meng de bloem met de boter, zout naar smaak en 4 el ijskoud water met de pulseknop van de keukenmachine snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in een plastic zak en laat een half uur in de koelkast rusten. Verhit de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een bebloemd […]

Lees verder

Roerei van Fish Tales

Rooster de plakken brood in een broodrooster of onder de grill. Klop de eieren en de melk met een vork, breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan. Roer de eieren met een houten lepel, neem om de 10 seconden een […]

Lees verder

In cava gepocheerde platte oesters

Halveer de stengel citroengras in de lengte. Breng de bouillon met het citroengras aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten pruttelen. Verwarm de boter in een koekenpan. Snijd de bosuitjes in de lengte in lange, dunne reepjes en bak de reepjes om en om 1 minuut in de boter. Meng de bosui […]

Lees verder

Picknicktaartje

Verhit de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel met een kaasschaaf of dunschiller in zeer dunne plakjes. Snijd de kapjes van de bovenkant van de broden, haal het broodkruim er aan de binnenkant uit. Bestrijk de binnenkant van het uitgeholde brood met olie en zout en peper naar smaak. Maak nu laagjes in […]

Lees verder

Gerookte sockeye zalmsalade

Was de aardappels en kook ze in een pan – waarin ze net onder zout water staan – in 20 minuten gaar. Giet het water af, stoom ze 2 minuten in een droge pan en laat ze een beetje afkoelen. Bestrooi intussen de komkommers met zout en laat enige tijd staan. Meng de mayonaise met […]

Lees verder
1 2