Andijviesalade

met geroosterde dadelpastinaak, shii-take en gesmolten kaas.

Ingredienten

  • • 500 g pastinaak
  • • 100 g gedroogde dadel*,ontpit
  • • 5 el olijfolie
  • • 300 g shii-take, gesneden
  • • 1 el Japanse sojasaus
  • • Pittige veganistische kaas
  • • 1 bos jonge andijvie, gewassen
  • • 2 el Ton’s mosterd grof

Bereiden:

Schil de pastinaak, verwijder het harde stuk aan de bovenkant en halveer, met een groot mes, de pastinaken in de lengte. Snijd daarna de helften in de lengte in drie langwerpige stukken. Kook de pastinaak 5-6 minuten, verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

 

Snijd 2 dadels helemaal fijn, wrijf daarna in een vijzel of met de achterkant van een lepel tot moes. Meng de helft van de fijngemalen dadel met 2 el olie en zout en peper en schep de gekookte pastinaak met het dadelmengsel. Leg de pastinaak in een ovenschaal en rooster ze in 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Laat de kaas in een klein schaaltje de laatste 5 minuten meeverwarmen. Bak de paddenstoelen in 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur 3-4 minuten, schenk de sojasaus erbij, schep het geheel om en bak nog 30 seconden. Was de andijvie zorgvuldig, droog de blaadjes en snijd ze in dunne repen.

Meng de rest van de fijngemalen dadel met de grove mosterd en de rest van de olie, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de rest van de dadel in kleine stukjes. Meng de andijvie met de mosterddressing, leg de geroosterde pastinaak, dadels en paddenstoelen erop en tenslotte de gesmolten kaas. Lekker met geroosterde plakken walnotenbrood.

 

Eet smakelijk!

 

*Neem liefst de Medjoul dadels – deze zijn veel rijker van smaak en kun je gemakkelijker oplossen.

 

4 personen40 min