Asperges met garnalen

Met komkommer en basilicum.

Ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 600 g vastkokende aardappels, geschild
  • 2 komkommers, blokjes
  • 500 gr Hollandse garnalen
  • 50 gr roomboter
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 citroen

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje en snijd de houtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan water met zout naar smaak en een klontje boter 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges 15 minuten in het hete water liggen.

Halveer intussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat ze afgedekt van het vuur 5 minuten staan.

Rasp een halve theelepel schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de komkommer om met de garnalen, basilicum, citroensap en -rasp en breng op smaak met zout en peper.

Smelt de rest van de boter. Serveer de asperges met het garnalenmengsel, de aardappels en druppel de gesmolten boter erover.

Eet smakelijk!

4 personen 30 min