Avocadotortilla

met geroosterde paprika en falafel.

Ingredienten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 bakje falafel
  • 1 blik rode kidneybonen (ca. 400 g)
  • 1 blik maïs (ca. 300 g)
  • 8 tortillawraps
  • 2 rijpe avocado’s, in plakken
  • handvol verse koriander, fijngesneden

Bereiden:

Verhit de oven voor op 225 °C.

Leg de paprika’s 15 minuten in het midden van de oven, keer halverwege. Neem de paprika’s met een tang uit de oven, doe ze over in een plastic zakje en laat iets afkoelen. Trek de schilletjes van de paprika’s, verwijder steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees daarna in reepjes.

Verwarm de tortilla’s 4-5 minuten in de oven.

Bak de falafel met een scheut olijfolie in de pan, ongeveer 6 min, keer halverwege

Laat de kidneybonen en maïs in een zeef uitlekken, spoel om met vers water en warm vervolgens enkele minuten mee in de soep.

Neem de tortilla’s uit de oven, beleg elke tortilla met een schep bonenmengsel en verdeel de paprika en avocado erover.

Bestrooi met feta en koriander en rol de tortilla’s op.

Eet smakelijk!

4 personen15 min+15 min oven