Beluga linzen met gorgonzola

Met zoete aardappel, rode ui en broccoli.

Ingredienten

  • 500 g zoete aardappels

  • 1 tl chilipoeder

  • 400 g beluga linzen

  • 4 kleine rode uien

  • 5 el olijfolie

  • 300 g broccoli, in piepkleine roosjes

  • 100 g gorgonzola, verbrokkeld

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappels schoon (met een schuursponsje) en halveer ze (de schil mag erop blijven). Leg de platte kant op een snijplank en snijd daarna in dunne partjes.

Doe de partjes in een ruime ovenschaal, doe er chilipoeder, zout naar smaak en 2 el olie bij en meng het geheel goed zodat elk stukje bedekt is met olie. Gaar de aardappels in 25-30 minuten in de oven gaar.

Was de linzen en breng ze met 800 ml water aan de kook, voeg zout pas na het koken toe.

Snijd de uien met schil en al in kwarten, verwijder daarna schil en het onderste stukje wortel, probeer het stukje ui aan elkaar te houden. Kneed de stukken ui en broccoliroosjes om met 2 el olie en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Gaar de ui en broccoli 15 minuten bij de zoete aardappels in de oven. Giet de linzen af. Schep de gorgonzola door de nog warme linzen, serveer met de zoete aardappel en bedruppel tenslotte met olijfolie.

Eet smakelijk!

4 personen40 min