Bietenburgers met avocado

en rucola, kiemen en avocado mayonaise.

Ingredienten

  • • 2 Italiaanse bollen
  • • 1 rauwe biet
  • • (ongeveer 120 gram)
  • • 200 gram kikkererwten
  • • rucola
  • • kiemen
  • • 1 teen knoflook
  • • 1 ui
  • • 1 avocado
  • • Mayoneur avocadomayo
  • • 2 theelepels tijm
  • • Peper en zout
  • • 2 theelepels paprikapoeder
  • • 50 gram havermout

Bereiden:

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de biet, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui, knoflook en geraspte biet samen met de kruiden even aan in de pan.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Doe de kikkererwten in een kom en pureer met een staafmixer. Voeg de ui, knoflook en bieten bij de kikkererwten en meng met je handen door elkaar tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout.

Meng nu de havermout erdoor. Vorm met je handen twee grote (of 4 kleine) burgers van het burgerbeslag

Verhit een koekenpan met olie. Bak de burgers op hoog vuur om en om aan in 2 minuten. Leg de burgers vervolgens op een rooster met bakpapier en bak nog 20 minuten in de oven. Draai ze halverwege even om.

Doe wat rucola op de bollen en leg hier de burgers op. Garneer de burgers vervolgens rijkelijk met avocado, kiemen en natuurlijk de avocadomayonaise.

Eet smakelijk!

2 personen 25 min