Bloemkoolcouscous

met tomaatjes, vegan geitenkaas en geroosterde amandel.

Ingredienten

  • 2 bloemkolen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el piccalilly
  • 2 el geschaafde amandel
  • 300 g tomaatjes, in stukken
  • handvol gesneden koriander
  • enkele bladeren kropsla, gewassen en gedroogd
  • 100 g vegan geitenkaas, verbrokkeld

Bereiden:

 

Snijd alle roosjes van de bloemkolen, en snijd vervolgens de roosjes van de roosjes tot korreltjes ter grootte van couscous. (De stronken van de roosjes worden in dit recept niet gebruikt, maar je zou er een bloemkoolsoep van kunnen maken door de stronkjes gaar te koken in bouillon en wat room en daarna te pureren).

 

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de korreltjes bloemkool al omscheppende 3-4 minuten, breng met zout en versgemalen peper op smaak.

 

Klop de rest van de olie met de piccalilly en een klein beetje water tot een dressing. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de geschaafde amandel goudbruin, laat op een bord afkoelen. Schep de korrels bloemkool om met de piccalillydressing en daarna met de tomaatjes en koriander.

 

Serveer de bloemkoolcouscous in slabladeren en bestrooi met verbrokkelde kaas en geroosterde amandel.

Eet smakelijk!

4 personen 25 min