Broccolipaté

Met gesmolten kaas en olijf.

Ingredienten

  • 1 stokbrood, gesneden in schuine plakken

  • 200 g boerenkaas, in plakjes

  • 200 g broccoli

  • 2 rijpe avocado’s

  • 1-2 el olijfolie extra vierge

  • 1 el citroensap

  • 100 g pitloze olijven, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng 1 liter water aan de kook.

Snijd het stokbrood in schuine plakken en beleg met de kaas en laat de kaas in 5-7 minuten smelten.

Snijd intussen de kleine groene korreltjes van de broccoliroosjes*. Doe de broccolikorrels in een bak en schenk er het kokend water over. Laat 1 minuut staan en schenk het water af. Prak de rijpe avocado’s fijn met de olie, breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap en schep daarna de broccoli erdoor. Smeer de broccolipaté op het stokbrood met gesmolten kaas, bestrooi met stukjes olijf en serveer liefst direct (maar het kan ook koud gegeten worden).

Eet smakelijk!

* de rest van de broccoli wordt in dit recept niet gebruikt. Snijd de overgebleven broccoli in stukjes. Kook enkele minuten in kippenbouillon en pureer het geheel met wat crème fraîche voor een snelle soep.

4 personen15 min