Chinese tomatensoep met balletjes

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 750 gram tomaten
  • 100 gram taugé
  • 2 stengels lente ui
  • 250 gram gehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 el gembersiroop
  • 1 ei
  • sambal naar keuze
  • 1 blokje bouillon (groente)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 mespunt boter

Breng een pan met 750 milliliter water aan de kook.

Pel en snipper de knoflook en ui. Was de tomaten en snijd in stukken. Snijd de lente ui fijn.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de helft van de ui aan. Voeg de tomaten toe aan en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, gembersiroop, sambal en peper en zout naar keuze toe.

Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokend water en roer goed door. Voeg de bouillon toe aan de pan met tomaten. Laat het geheel 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Meng ondertussen het gehakt, de overige ui, ei, de helft van het paneermeel en peper en zout naar keuze in een kom en kneed goed door. Rol hier (gehakt)balletjes van. Tip: als de balletjes nog te vochtig zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Verhit 1 mespunt boter in een pan. Haal de balletjes door de overige paneermeel en bak de gehaktballetjes.

Haal nu de pan met tomaten van het vuur en pureer (met een blender of staafmixer) tot soep. Voeg vervolgens de taugé en lente ui toe en verwarm nog 2 minuten door.

Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de gehaktballetjes. Serveer met het bio volkorenbrood.

4 personen 30 min