Côte de boeuf

Met knoflook en tijm.

Ingredienten

  • Côte de boeuf
  • 4-6 teentjes knoflook
  • 10 ansjovisfilets
  • 20 tijmtopjes van 1-2 cm
  • 2 el olie

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Voorzie het vlees aan beide kanten van circa 20 inkepingen van 2 cm diep. Steek in elke inkeping een plakjes, knoflook, stukje ansjovis en wat tijm.

Smeer het vlees in met een dun laagje olie en gaar het op een kamado van circa 100 à 120° C langzaam naar 50° C kerntemperatuur. Gebruik een thermomStook de barbecue op tot heet en bak het vlees aan beide kanten bruin in een paar minuten. Keer regelmatig.

Snij het vlees in plakken en serveer met brood.

BBQ tip:

Bij het bakken van een groot stuk vlees op de barbecue kun je beter eerst het hele stuk vlees langzaam garen naar de gewenste kerntemperatuur (55 graden voor rosé, 65 graden voor well done). Dat gaat het best op een kamado die je verwarmt tot 100 à 120 graden. Gebruik een kernthermometer om de temperatuur in de gaten te houden. Na het bakken stook je de barbecue op en bak je het vlees kort aan beide kanten voor een lekker korstje. Deze techniek wordt ‘reverse sear’ genoemd, omgekeerd aanbakken.

5 personen 90 min