Dorade uit de oven

Met couscous, grapefruit en avocado.

Ingredienten

  • 200 g couscous

  • 400 ml hete kippen-bouillon (evt. van blokje)

  • 2 grapefruits

  • 2 dorades, in de lengte gehalveerd

  • 3-4 stronkjes witlof, blaadjes losgemaakt

  • 4 el olijfolie extra vierge

  • 2 avocado’s, in plakjes

  • 1 bosje verse koriander, grof gesneden

Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de bouillon met een el olie erop en gaar de couscous in 15 minuten.

Snijd de onder- en bovenkanten van de grapefruit, zet rechtop op een werkvlak en snijd met een scherp mes de schil met het wit eraf, tot op het vruchtvlees. Snijd nu met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliezen uit, vang het sap op. Meng het grapefruit met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Bedruppel de vis met wat aangemaakte olie en gaar de vis in het midden van de oven in 8-10 minuten, tot het vissevlees geheel wit is geworden en niet langer ‘doorzichtig’.

Meng de blaadjes witlof met de grapefruit, avocado en koriander, bedruppel met de rest van de aangemaakte olie en serveer bij de vis en de couscous.

Eet smakelijk!

4 personen25 min