Dutch Angus Burger

Met parmaham, coeur de boeuf en pesto-spinazie salade.

Ingredienten

  • 8 dikke sneetjes brood

  • 150 g pesto

  • 1 el olijfolie

  • 4 Dutch Angus burgers

  • 4 coeur de boeuf tomaten, in plakken

  • 300 g spinazie, gewassen

  • 100 g parmaham

  • 1 el mayonaise

Rooster het brood, laat afkoelen en besmeer met een deel van de pesto.

Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin op halfhoog vuur de burgers 5-7 minuten, keer halverwege. Neem de burgers uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Bak 8 plakken tomaat 1 minuut in de koekenpan, bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de rest van de tomaat fijn.

Beleg 4 sneetjes met pesto besmeerde toast met enkele blaadjes spinazie, leg er achtereenvolgens een plak parmaham op, een plak tomaat en vervolgens de burger. Dek af met een plak tomaat en een sneetje toast.

Roer de overgebleven pesto om met de mayonaise en 1 el water, proef en breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de spinazie om met de pestodressing en strooi de fijngesneden tomaat erover.

Serveer de burgers met de spinaziesalade.

Eet smakelijk!

4 personen20 min