fbpx

Eton mess

Met rood fruit en mascarpone.

Ingredienten

  • 1 bakje Mascarpone
  • 250 ml gezoete slagroom
  • 3 verschillende bakjes (rood) fruit
  • Suiker
  • 2 eiwitten

Zet de oven aan op 99 graden en vul de beslagkom met de eiwitten. Klop deze op en voeg de suiker langzaam toe totdat het eiwit stijf geslagen is (er ontstaan pieken die blijven staan). Spuit hier druppels van op een vel bakpapier en stop deze in de oven tot ze hard zijn.

Doe de helft van het fruit in een klein steelpannetje met 2 scheppen suiker en een goede scheut water. Breng dit aan de kook en pureer het vervolgens tot een gladde massa (zet koud weg).

Klop de slagroom en ongeveer 125 ml mascarpone op. Verdeel de slagroom en vruchtencoulis over 4 glazen en garneer het met de rest van het fruit en merengue.

Eet smakelijk!

4 personen 30 min