Fish Tales Clubsandwich

Met gerookte sockeye zalm.

Ingredienten

  • 16 sneetjes brood

  • 8 el mayonaise

  • 4 tl wasabipasta

  • sap van 1 limoen

  • 2 avocado’s

  • 1 krop ijsbergsla

  • 400 g gerookte sockeye zalm

  • 125 g zeewiersalade

  • 1 komkommer, in dunne plakjes

  • 1 rode ui, in dunne ringen

  • 120 g naturel chips

  • zout en peper

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster goudbruin.

Meng in een kom met een vork de mayonaise met de wasabi en het sap van ½ limoen.

Schil de avocado en snijd in plakjes. Druppel de rest van het limoensap erover om te voorkomen dat de avocado verkleurt.

Besmeer 1 sneetje brood met wasabimayonaise. Leg daarop een blaadje sla en wat gerookte zalm. Bedek de zalm met een pluk zeewiersalade en een paar plakjes komkommer. Verdeel de plakken avocado en een paar uienringen erover. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk nog een sneetje brood met wasabimayonaise, leg er sla en gerookte zalm op en herhaal de vorige stap.

Bestrijk en beleg ook een derde snee brood. Bestrijk een vierde sneetje brood met wasabimayonaise en leg omgekeerd op de sandwich.

Maak zo nog 3 sandwiches. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en steek er houten prikkers doorheen om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.

Serveer de sandwich met de chips.

Eet smakelijk!

4 personen15 min