Forel met truffelmayo-aardappels

En verse peultjes.

Ingredienten

  • 600 g vastkokende aardappels

  • 2 el truffelmayonaise

  • enkele takjes verse munt

  • 1 rode ui, fijngesneden

  • 4 forellen

  • 2 el olijfolie

  • 2 el roomboter

  • 500 g peultjes, schoongemaakt

Leg de aardappels in water en boen ze schoon. Zet ze op in een pan met fris water en zout naar smaak en kook ze in 20 minuten gaar.

Giet het water af, zet de pan met aardappels droog op het vuur en stoom ze in 2 minuten helemaal droog, schud de pan af en toe.

Laat iets afkoelen, snijd de aardappels daarna in plakjes en schep ze om met de truffelmayonaise, munt, rode ui en versgemalen peper naar smaak.

Was de forellen, dep ze daarna zorgvuldig droog en bestrooi de binnenkant met zout en versgemalen peper. Zet 2 koekenpannen op het vuur en smelt hierin de olie en de helft van de boter. Bak in elke pan 2 forellen op halfhoog vuur in 8-9 minuten gaar, keer met behulp van 2 spatels halverwege voorzichtig om.

Breng intussen een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Kook de peultjes 1-2 minuten, giet af en smelt de rest van de boter in de warme peultjes.

Verdeel de peultjes over vier warme borden, leg op elk bord een gebakken forel en een schep aardappelsalade.

Eet smakelijk!

4 personen35 min