fbpx

Gebakken zalm met honing-mosterdsaus

door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 4 zalmmoten
  • 500 gram sugarsnaps
  • 1 takje cherrytomaten
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • 2 handen dille
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Breng een pan met water aan de kook.

Pel en pers de knoflook. Rasp de citroen. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes en eventuele draden. Pluk de dille.

Bestrooi de zalm met peper en zout en smeer in met 1 teen knoflook, 1 hand dille en de citroenrasp. Verdeel hier vervolgens 2 eetlepels olijfolie over.

Meng in een bakje de 1 teen knoflook, 1 hand dille, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels olijfolie.

Doe de sugarsnaps in de pan met inmiddels kokend water en kook in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de zalmmoten in ongeveer 8 minuten gaar (beide kanten). Voeg de laatste 4 minuten de cherrytomaten aan tak toe aan de pan.

Verdeel de sugarsnaps over de borden, gevolgd door de zalm en cherrytomaten en serveer met de honing-mosterdsaus.

4 personen 20 min