Gegaarde tonijn

met garnaaltjes, avocado en gemarineerde rode kool.

Ingredienten

  • 1 limoen, geperst
  • 1 citroen, geraspt en geperst
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 200 g sashimi tonijn, in dunne plakken
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 150 g rode kool
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 bakje tuinkers, geknipt

Voorbereiden:

Meng het limoen, citroen en sinaasappelsap met 2 el olie en zout en peper naar smaak. Leg de plakken tonijn en de garnalen in dit mengsel (houd 3 el apart) en laat enige uren staan (dit mag ook een dag tevoren).

Schaaf de rode kool fijn met een dunschiller of kaasschaaf. Bestrooi de kool met zout en kneed de kool enkele minuten met het zout, hierdoor wordt de kool zacht en beter verteerbaar. Meng 2 el van het achtergehouden citrusvocht met de honing tot de honing geheel is opgelost en daarna met de rest van de olie, breng op smaak met versgemalen peper.

Meng de kool met deze dressing en laat de smaken liefst een paar uur of een hele nacht intrekken.

Bereiden:

Schil de avocado en snijd in mooie plakken, besprenkel met de achtergehouden el citrusvocht om verkleuring te voorkomen. Verdeel de gemarineerde rodekool over vier borden en schep de avocado erop.

Neem de vis uit de marinade en leg op het avocado-rodekoolsalade. Bestrooi met tuinkers en versgemalen peper.

Eet smakelijk! 

4 personen25 min