Gegrilde botervis

Met trostomaatjes en spekblokjes.

Ingredienten

  • Botervis
  • Trostomaatjes
  • Peterselie
  • Spekblokjes
  • Mayonaise
  • Knoflookolie

Kook als eerst de krieltjes beetgaar en spoel deze daarna koud af. Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze vervolgens op wat keukenpapier uitlekken. Hak tijdens het uitlekken van de spekjes de peterselie lekker fijn.

Halveer de krieltjes en doe deze in een ruime kom. Voeg hier naar smaak de spekjes, peterselie en mayonaise toe. Maak het af met wat peper en zout.

Zet de oven op 160 graden. Snijd de tomaten door de midden en leg ze met de open zijde naar boven in een ovenschaal. Bestrooi ze met peper, zout, fijne kruiden en knoflookolie. Zet nu de schaal in de oven.

Grill ondertussen de botervis aan beide kanten voor 4 minuten.

Eet smakelijk!

4 personen30 min