Gegrilde kippendij

met spinaziesalade en gemarineerde groenten.

Ingredienten

  • 1 citroen, schoongeboend

  • 250 g kastanjechampignons

  • 1 courgette

  • 3 el olijfolie

  • 500 g gildehoen kippendij

  • 2 el mayonaise

  • 200 g verse spinazie

  • 150 g oude boerenkaas

Verwarm de citroen 30 seconden in de magnetron, rasp een kwart van de schil en pers de vrucht uit. Snijd de champignons in flinterdunne plakjes en schaaf met de kaasschaaf of dunschiller de courgette in dunne plakjes.

Schep de champignons en courgette om met het citroensap, 2 el olie en zout en versgemalen peper naar smaak en laat enige tijd staan.

Snijd de kippendij in dunne, lange repen en bestrijk dun met de rest van de olie. Verhit een grillpan en grill hierop de kippendij in 7-8 minuten op hoog vuur gaar, keer af en toe. Bestrooi de kippendij met zout en versgemalen peper naar smaak.

Verdun de mayonaise met 1-2 el water en breng op smaak met de citroenrasp en zout en versgemalen peper naar smaak.

Schep de spinazie om met de mayonaisedressing, schep de gemarineerde groenten erop en bestrooi met de verbrokkelde kaas.

Serveer met de gegrilde kippendij. Lekker met brood.

Eet smakelijk!

4 personen

25 min