Gegrilde ribeye van Palmesteyn met gepofte aardappel

En gepofte knoflookboter, geroosterde tomaatjes en broccoli.

Ingredienten

  • 4 plakken ribeye (175 g), op kamertemperatuur

  • 250 g trostomaatjes aan een takje

  • 2 hele bollen knoflook

  • 8 aardappels, schoongeboend en in aluminiumfolie verpakt

  • 50 g zachte rauwe boerenboter

  • 500 g broccoli, in kleine roosjes

  • ca. 100 ml olijfolie

  • Grillplaat of grillpan

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de knoflook met schil over in een klein ovenbestendig schaaltje en schenk hierin dusdanig olie op dat de knoflook onder staat. Zet de knoflook en de aardappels in de oven.

Neem na 30 minuten de knoflook uit de oven, laat de aardappels nog ca. 30 minuten garen. Neem de knoflook voorzichtig uit de olie en laat afkoelen (bewaar de knoflookolie!).

Knijp de afgekoelde gepofte knoflook voorzichtig uit de teentjes en meng dit met de boter, breng op smaak met zout en peper.

Breng een pan water aan de kook. Verhit een grillplaat of -pan.

Bestrijk de tomaatjes en het vlees dun met knoflookolie.

Gril het vlees 4-5 minuten, verpak in aluminiumfolie en laat even rusten alvorens te serveren. Gril de tomaatjes enkele minuten.

Kook de broccoli in 2-3 minuten beetgaar en knapperig. Neem de aardappels uit de oven en snijd doormidden.

Leg op elk bord een stuk ribeye, schep hierop wat knoflookboter en tomaatjes en serveer met gepofte aardappel en broccoli.

Eet smakelijk!

4 personen20+60 min