Gele wortel

Met zoete geitenkaas, gekarameliseerde sjalot en sesamzaadjes.

Ingredienten

  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotjes, in ringen
  • 1 el honing
  • 1 gele wortel, in halve dunne plakken
  • 1/4 sinaasappel, schoongeboend
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 50 g gemarineerde geitenkaas, verbrokkeld
  • 1 tl sesamzaadjes
  • enkele blaadjes koriander
  • enkele dunne plakjes stokbrood
  • staafmixer
  • zeef

Voorbereiden:
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit de sjalotten op laag vuur samen met de honing goudbruin, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Kook de wortel in een bodempje water in 15 minuten botergaar. Pers de sinaasappel uit en rasp een mespunt van de schil fijn. Pureer de wortel met de komijn, het sinaasappelsap en de rasp en breng op smaak met zout en versgemalen peper en wrijf de puree daarna door een fijne zeef. Prak de helft van de geitenkaas fijn en schep het door het wortelmengsel. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.

Bereiden:
Serveer de wortelmousse in een klein schaaltje of glaasje door er een schep wortelpuree in te doen, daarna een klein beetje geitenkaas en garneer tenslotte met de sjalotringen, sesamzaadjes en koriander. Geef er een stukje stokbrood bij om in de wortelpuree te dippen.

Eet smakelijk!

4 personen30 min