Gevulde paprika’s

met vegangehakt en couscous.

Ingredienten

  • 500 ml groentebouillon (tablet)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gram couscous
  • 8 paprika’s
  • 200 gr vegangehakt (vivera)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gr mini pruimtomaatjes
  • 1 zakje rucola

Bereiden:

 

Breng de bouillon aan de kook. Meng de ui met de droge couscous in een schaal en schenk de bouillon erbij.

Dek de schaal af en laat de couscous enkele minuten wellen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes.

Meng het ongebakken gehakt met de gewelde couscous, breng op smaak met versgemalen peper en vul hiermee de paprika´s en leg ze in een ovenschaal. Leg de tomaatjes tussen de paprika´s. Besprenkel het geheel met olie en gaar alles in 25-30 minuten in het midden van de oven.

Serveer de paprika´s en tomaatjes met rucola.

 

Eet smakelijk!

4 personen40 min