Gevulde paprika’s met knoflookgehakt, bulgur en feta

Tijd 15 minuten + 30 minuten oventijd

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 gram bulgur
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gemalen paprika
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 paprika’s
  • 300 gram gehakt
  • 100 gram feta, verbrokkeld

Recept:

  1. Verhit de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de gemalen paprika en cayennepeper.
  3. Schep de bulgur in een schaal om met de gebakken specerijen en schenk er 500 ml kokend water over. Breng het geheel op smaak met zout, schenk er 500 ml kokend water over en dek af met folie. Laat de bulgur 10 minuten wellen.
  4. Breng het gehakt met knoflook, zout en versgemalen peper op smaak en meng met de gewelde bulgur en de feta. 
  5. Halveer de paprika’s en verdeel het bulgurmengsel erover. Besprenkel met de rest van de olie.
  6. Bak de paprika’s in 30 minuten gaar..

Eet smakelijk!