Groene Asperge met Graskaas

Met appel en gepocheerd ei.

Ingredienten

  • 900 g groene asperge

  • 4 verse eieren

  • 1 stokbrood

  • 300 g graskaas, in plakken

  • 1 appel, flinterdun gesneden

  • handvol zonnebloempitten

  • bosje bieslook, fijngesneden

  • 2 el volle kwark, op kamertemperatuur

Verhit de oven voor op 200 °C en breng een pan met ruim water aan de kook, voeg zout naar smaak toe.

Snijd de houterige uiteinden (zo’n 2-3 cm) van de asperges. Kook de asperges in gedeelten in 2-3 minuten beetgaar (laat het water aan de kook blijven voor de eieren).

Leg de plakjes appel in een ovenschaal, schep de asperges erop, verdeel de kwark erover (er hoeft maar een dun laagje kwark over) en daarna de graskaas. Laat de asperges 10 minuten in de oven gratineren.

Breek intussen één voor één de eieren boven het kookwater van de asperge en laat ze voorzichtig in het water glijden. Schep de eieren na 3 minuten met een schuimspaan uit het water.

Verdeel de asperges met appel en kaas over vier warme borden, leg op elk een gepocheerd ei en bestrooi met pitjes, bieslook en versgemalen peper.

Serveer met stokbrood.

Eet smakelijk!

4 personen25 min