Hamburger met avocado

Met tomaat en rode ui.

Ingredienten

  • 4 hamburgers (150 g p. stuk)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 grote tomaat, in plakken
  • 4 el mayonaise
  • 2 avocado’s, in plakjes
  • 8 blaadjes eikenbladsla

Stap 1
Verhit de barbecue en verdeel de kolen in twee zones. De ene helft met veel kolen en de andere helft met weinig kolen. Bekijk het bbq-basics filmpje op onze Facebookpagina om te zien hoe je dit doet.

Stap 2
Bak de hamburgers in een paar minuten bruin boven het hete deel met veel kolen. Leg de hamburgers daarna boven het deel met weinig kolen en gaar ze nog 5 – 8 minuten door (afhankelijk van de gewenste gaarheid).

Stap 3
Snij de burger broodjes doormidden en rooster de snijkanten kort boven het hete deel.

Stap 4
Besmeer de snijkanten met mayonaise en beleg de hamburgers achtereenvolgens met 2 blaadjes sla, een halve avocado in plakjes, een hamburger, plakjes tomaat en rode ui ringen. 

4 personen 30 min