In sinaasappel gemarineerde rode kool

Met cranberries en geschaafde amandel.

Ingredienten

  • 1 rode kool
  • 2 sinaasappels
  • 100 g gekookte zuurkool
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 50 g geschaafde amandel
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 50 g gedroogde cranberries, fijngesneden
  • 50 g gedroogde dadels, in fijne reepjes

Voorbereiden (30 min)

Halveer de rode kool, snijd de harde stronk en nerf eruit en schaaf met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline de kool in flinterdun reepjes. Doe de gesneden kool in een kom, bestrooi met zout en kneed de kool enkele minuten met de hand zodat alle kooldraadjes enigszins gekneusd worden*.

Pers de sinaasappels uit en schep om met de rode kool.

Trek de zuurkooldraadjes zoveel mogelijk uit elkaar en meng zorgvuldig met de rode kool. Zorg dat de zuurkool ‘onzichtbaar’ door de rode kool wordt verweven. Schep het koolmengsel daarna om met de olijfolie en versgemalen peper en laat de smaken liefst enkele uren op elkaar intrekken.

Bereiden (45 min)
Rooster de amandel in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bordje afkoelen. Laat de kool op kamertemperatuur komen en schep om met de peterselie. Bestrooi de kool met de cranberries, dadels en amandel.

Eet smakelijk!

4 personen 75 min