fbpx

In zoutkorst gegaarde bietjes

Met honing en waterkers.

Ingredienten

  • 4 kleine bietjes
  • 1-2 kilo grof zeezout
  • 100 ml appelazijn
  • 2 el honing
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 el olijfolie
  • handvol gepelde pistachenoten
  • 100 g waterkers
  • 100 g pittige kaas

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de bietjes schoon maar zorg ervoor dat ze niet vochtig worden.
Doe de bietjes in een goed passende schaal en schep het zout erover, zorg dat de bietjes volledig bedekt zijn.
Pof de bietjes in het zout in 1 uur gaar en laat in het zout afkoelen. Meng de appelazijn met de honing en zout
en versgemalen peper naar smaak. Leg de uiringen in het azijnmengsel en laat de smaken enige uren op elkaar
intrekken. Neem de afgekoelde bietjes uit het zout, borstel al het zout eraf en schil de bietjes.
Snijd de bietjes in flinterdunne plakken en besprenkel ze met de helft van de olie.

Bereiden:

Neem de uiringen uit het azijnmengsel en knijp goed uit. Neem 1 el van het azijnmengsel en klop dit met de rest van de olie tot een dressing. Meng de waterkers met de helft van deze dressing en verdeel over vier borden. Leg op elk bord enkele plakjes biet, enkele gemarineerde uiringen en kaas en druppel de rest van de dressing erover. Bestrooi met pistachenoten en versgemalen peper.

Eet smakelijk!

4 personen 20 min