Kaasomelet

Met aardpeer, gebakken palmkool en champignons.

Ingredienten

  • 1 kleine aardpeer

  • 3 eieren

  • 1 el halfvolle melk

  • 50 g jong belegen boerenkaas, in plakken

  • 100 g palmkool, in de lengte gesneden

  • 250 g champignons, gesneden

  • 1 el Japanse sojasaus

  • 2 el roomboter

Was de aardpeer en snijd of schaaf het in flinterdunne plakjes.

Klop de eieren met de melk en zout en peper naar smaak met enkele slagen van een vork los.

Verwarm een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en smelt hierin de helft van de boter. Schenk het eiermengsel erin en laat op matig vuur een beetje stollen. Schuif met een spatel de gestolde zijkant telkens opzij naar het midden tot het geheel bijna gestold is.

Beleg nu de omelet met kaas en plakjes aardpeer, draai het vuur laag en laat 1 minuut rusten. Verhit intussen in een wok op hoog vuur de olie met de rest van de boter en roerbak hierin de champignons met de palmkool 2-3 minuten, breng op smaak met sojasaus en versgemalen peper.

Houd de koekenpan schuin, klap de omelet dubbel en laat op een warm bord glijden. Halveer de omelet en verdeel te samen met de palmkool. Lekker met een dikke snee brood.

Eet smakelijk!

2 personen15 min