Kalfsburger

Met basilicumkwark en mangosalade.

Ingredienten

  • 2 courgettes

  • 2 eetrijpe mango’s, in kleine blokjes

  • 1 bos basilicum, fijngesneden

  • 4 el olijfolie extra vierge

  • 200 ml volle boerenkwark

  • 1 rode ui

  • 4 kalfsburgers

  • 4 bollen

Snijd met een dunschiller de courgettes in de lengte in lange, dunne repen. Het is lastig om het binnenste gedeelte in repen te snijden, snijd het middelste stuk in blokjes.

Snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes en laat even in ijskoud water liggen.

Schep de courgetteblokjes om met de mango en de helft van de basilicum en olie, breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Schep de kwark om met 1 el olie, de rest van de basilicum en zout en versgemalen peper naar smaak.

Bak de hamburgers in de rest van de olie in 10-12 minuten op hoog vuur gaar, keer halverwege.

Dep de uiringen droog. Open de broodjes, vul ze met enkele repen courgette en uiringen, schep er wat basilicumkwark op en tenslotte de hamburger.

Serveer met de mangosalade en de rest van de basilicumkwark.

Eet smakelijk!

4 personen25 min