fbpx

Kerrie kip

Met frisse appelraita, broccoli en naanbrood.

Ingredienten

  • 300 ml milde volle yoghurt

  • 1 el kerrie kruiden

  • 500 g kipbraadsticks naturel

  • 1 appel

  • 1 bos koriander, fijngesneden

  • 2 pakken naanbrood (totaal 4 stuks)

  • 1 bos bosuien, fijngesneden

  • 500 g broccoli, in piepkleine roosjes

  • Ovenschaal, ingevet

Meng de yoghurt met de kerrie kruiden en zout en versgemalen peper naar smaak.

Schep de kip om met 100 ml van het yoghurtmengsel, doe in een ovenschotel en bedek met aluminiumfolie.

Rasp de appel en meng, samen met de koriander, met de rest van de yoghurt.

Verhit de oven op 200 °C en laat de kip in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar worden, verwijder de laatste 10 minuten de folie en schep de kip om.

Doe de laatste 10 minuten het naanbrood ook in de oven om te verwarmen, bestrooi de kip met het grootste gedeelte van de bosui.

Kook de broccoli in een ruime pan met zout in 2-3 minuten beetgaar.

Serveer de kip met het naanbrood, de broccoli en de appelraita en bestrooi met de rest van de bosui.

Eet smakelijk!

4 personen 15+35 min