Kip-gambaspiezen

In limoen gemarineerd met gembernoodles en spinazie.

Ingredienten

  • 3 limoenen

  • 400 g kipfilet

  • 200 g gekookte gamba’s

  • 300 g noodles

  • 3 el zonnebloemolie

  • 2 cm verse gember

  • 600 g verse spinazie, gewassen

  • 1 bosje koriander, gesneden

  • grillpan of bbq

  • wok

  • lange houten prikkers

Week de houten prikkers in water (als je de bbq gebruikt, hoeft niet voor de grillpan). Boen de limoenen schoon. Pers 2 limoenen uit en rasp de schil van 1 limoen, snijd de andere limoen in plakken of partjes. Snijd de kipfilet in stukken. Meng het limoensap met de rasp en marineer er de kipfilet en de gamba’s in het limoensap minimaal 20 minuten in, langer mag ook. Verhit de bbq.

Dep de kip en gamba’s droog en prik ze om en om aan houten prikkers, bestrijk ze dun met een beetje olie. Schil de gember en snijd het in flinterdunne reepjes. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken in een vergiet.

Leg de prikkers met kipfilet en gamba’s op de bbq of de grillpan. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de reepjes gember. Doe de noodles erbij, bak even om. Draai het vuur hoog en doe een handvol spinazie bij de noodles, volgens telkens pas een volgende hand spinazie toe als de vorige spinazie begint te slinken. Breng de gembernoodles met spinazie op smaak met zout en peper, bestrooi met koriander en serveer met de kip-gambaspiezen.

Garneer het gerecht met plakjes limoen.

Eet smakelijk!

4 personen35 min