Kip-tomaat in roomsaus met tagliatelle

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 4 kipfilets
  • 500 gram blisstomaatjes
  • 500 gram verse tagliatelle
  • 1 hand rozemarijn
  • 1 hand basilicum
  • 4 el kipkruiden
  • 2 el gemberpoeder
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 150 ml kookroom
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • half bouillonblokje
  • 4 el bloem
  • 2 mespuntjes boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalot
  • 1 teentje knoflook

Breng een pan met 200 milliliter water aan de kook en breng een volle pan met water aan de kook.

 

Pel en snipper de knoflook en sjalotjes. Was de blisstomaten en snijd doormidden. Giet de zongedroogde tomaten af en snijd klein. Pluk de rozemarijn en basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas.

 

Doe de kipfilet in een kom samen met de olijfolie, kipkruiden, gemberpoeder, rozemarijn, ui, knoflook en peper en zout. Meng goed door elkaar en laat circa 15 minuten marineren in de koelkast.

 

Verhit 2 mespunten boter in een pan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg vervolgens de blisstomaten en zongedroogde tomaten toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de bloem toe en bak kort mee.

 

Doe het bouillonblokje in de pan met het inmiddels (200 ml) kokende water en roer goed door elkaar. Voeg de bouillon bij de pan met het kip-tomatenmengsel. Voeg vervolgens de room toe. Draai het vuur laag en later het geheel 15 minuten onder een deksel zacht koken.

 

Kook ondertussen tagliatelle in de andere pan met het inmiddels kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Verdeel de tagliatelle over de borden gevolgd door het de kipfilet in roomsaus. Garneer met de basilicum en Parmezaanse kaas.

4 personen 30 min