fbpx

Klassieke kaasfondue met truffelkaas

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 400 gr Emmentaler
  • 200 gr Gruyère
  • 200 gr truffelkaas
  • 200 gr paddenstoelen
  • 100 gr geschrapte worteltjes
  • 250 gr cherrytomaten
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 citroen
  • 1 (meergranen) stokbrood
  • 1 el maizena
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el truffelolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 snufjes zwarte peper

Pel de knoflook. Snijd de stokbrood in sneetjes. Maak de paddenstoelen schoon. Was de cherrytomaten en geschrapte worteltjes.

 

Snijd de randen van de kazen (emmentaler, gruyère en truffel) en rasp de kazen in grove stukken.

 

Verhit 1 eetlepel truffelolie in een (kaasfondue)pan en wrijf de pan in met de knoflook. Voeg de wijn aan de pan toe en verhit kort. Voeg vervolgens alle kazen, nootmuskaat, zwarte peper en het sap van de citroen toe en laat de kazen op zacht vuur smelten.

 

Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue zodat de kaasfondue goed bindt.

 

Zet het stokbrood, de paddenstoelen, de cherrytomaten en de wortels op tafel en zet ook de kaasfondue op tafel (houd warm met een brandertje of waxine lichtjes). 

4 personen 25 min