Korenbloemburger

met knapperige Schwarzwalder, geroosterde paprika en witlof.

Ingredienten

  • 4 rode paprika’s

  • 8 plakken Schwarzwalder ham

  • 4 Palmesteyn tartaartjes, op kamertemperatuur

  • 100 g korenbloem blauwaderkaas, op kamertemperatuur

  • 1  brood la boule blanche, in vieren gesneden

  • 4 stronkjes witlof, blaadjes losgemaakt

  • 250 g Bliss tomaten, in plakjes

  • 5 el mayonaise

Verhit de oven voor op 225° C. Laat de paprika’s in de oven 15 minuten garen. Leg de plakken ham op een bakplaat en leg 7-8 minuten in de oven zodat ze knapperig worden.

Neem de paprika uit de oven en wrijf onder koud stromend water zoveel mogelijk van het velletje eraf, maak ze open en verwijder het steeltje en de zaadlijsten, scheur het vruchtvlees in stukken. Neem de ham uit de oven en laat op een koud bord afkoelen.

Verhit een grillpan en grill hierin de tartaartjes in 7-9 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé, keer halverwege. Verdeel de blauwaderkaas in vier stukken en laat de laatste 3-4 minuten boven op de tartaartjes een beetje smelten.

Besmeer het brood dun met mayonaise. Leng de rest van de mayonaise aan met een theelepel water en zout en versgemalen peper zodat je het als dressing kunt gebruiken.

Leg op elk stuk brood een paar blaadjes witlof, een stuk paprika, 2 plakken ham en daarna het gegrilde tartaartje met gesmolten kaas en dek af met de andere helft van het brood.

Maak een salade van de rest van de witlof, paprika en de tomaatjes en schep om met de mayonaisedressing.

Eet smakelijk!

4 personen30 min