Lintpasta met kropsla

Ingredienten

  • 1 krop kropsla
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300g lintpasta
  • 1 camembert
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 50g geschaafde amandel
  • 100g pitloze zwarte olijven met olie
  • handvol platte peterselie

Was de kropsla zorgvuldig, laat de bladeren in een vergiet uitlekken en droog daarna voorzichtig elk blaadje met een theedoek.

Rol een derde van de slablaadjes op en scheur in reepjes. Snijd de bleekselderij in piepkleine blokjes.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Neem de camembert uit de verpakking, leg in een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm, met de deksel op de pan,
op een laag vuur 4-5 minuten.

Meng de olie van de olijven met de komkommer en hele slablaadjes. Laat de pasta uitlekken,
schep om met de gesneden sla en bleekselderij.

Neem camembert met een spatel uit de pan en snijd in vier stukken.

Verdeel sla en pasta over 4 borden en leg een stuk camembert erop. Bestrooi met amandel, olijven en peterselie.

Eet smakelijk!

4 personen
20 min