Linzenburgers

Met mangosalade.

Ingredienten

  • 300 g rode linzen

  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)

  • 4 eieren

  • 150 g rucola

  • 100 g feta, verbrokkeld

  • 4-5 el bloem

  • 4-5 el olijfolie

  • 3 mango’s

Doe de linzen, samen met de kokosmelk, zout naar smaak en ongeveer 300 ml water aan de kook. Breng het geheel, met de deksel op de pan, langzaam aan de kook. Roer, zodra de linzen beginnen te koken, af en toe goed door, vooral over de bodem.

Als de linzen dreigen aan te branden, schenk dan nog een klein beetje water erbij. Kook de linzen ongeveer 15 minuten, zodra ze stuk beginnen te koken kun je het vuur uitdraaien. Laat de linzen afkoelen tot een zeer dikke, vaste puree.

Snijd de helft van de rucola fijn. Meng de linzenpuree – voeg naar smaak kruiden toe aan het linzenmengsel, bv gemalen kerrie of paprika – met de eieren, fijngesneden rucola, feta en versgemalen peper naar smaak, voeg telkens een eetlepel bloem toe tot de massa stevig aanvoelt.

Vorm er met natte handen 8 grote burgers van en bestuif tenslotte met wat bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers, op laag vuur, in 10-12 minuten goudbruin en gaar, keer ze voorzichtig.

Snijd de mango in kleine reepjes, meng met de rest van de rucola en een beetje olie. Serveer de mangosalade bij de burgers. Lekker met een pitabroodje en pittige sambal.

Eet smakelijk!

* Voorbereiden 20 minuten + afkoelperiode (liefst avond tevoren) & bereiden 20 minuten

4 personen20+20 min