fbpx

Moelleux met vanille roomijs

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 2 eieren
  • 100gr pure chocolade
  • 100gr boter
  • 75 gr suiker
  • 60 gr bloem
  • 400 gr vanille roomijs

Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Breek de chocolade in stukjes, voeg toe aan de gesmolten boter en laat de chocolade al roerend op zacht vuur smelten. Laat het boter-chocolade mengsel circa 10 minuten afkoelen.

 

Doe de eieren in een kom en klop ze los met een garde. Voeg de suiker toe en klop samen met de eieren tot een luchtig geheel. Zeef de bloem en spatel door het ei-suiker mengsel.

 

Voeg vervolgens het boter-chocolade mengsel toe en spatel alles goed door elkaar. Zet het mengsel circa 60 minuten in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 210 graden. Zet 4 ronde kookringen (met een doorsnee van 9 cm) op een met bakpapier bedekte bakplaat en verdeel het chocolademengsel over de bakringen.

 

Zet de chocoladetaartjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Het is de bedoeling dat de buitenkant hard is, maar dat de binnenkant nog ietwat vloeibar is. Schuif de taartjes op de borden en serveer met een bolletje vanille roomijs.

4 personen 20 + 70 min