fbpx

Ossenhaas met chocolade-wijnsaus

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 4 stuks ossenhaas
  • 200gr sugarsnaps
  • 4 wortels
  • 50 gr pure chocola
  • 2 el appelstroop
  • 150ml wildfond
  • 125 ml rode wijn
  • 500 gr oven friet
  • 50 gr boter
  • Peper en zout – naar keuze

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.

 

Neem de ossenhaas uit de koelkast en bestrooi met peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten afgedekt buiten de koeling staan.

 

Verdeel de frieten over de ovenplaat en bak volgens de aanwijzing op de verpakking.

 

Doe de rode wijn, appelstroop en wildfond in een pan en laat iets inkoken. Smelt de chocolade in een apart pannetje en voeg toe aan de saus.

 

Dop de sugarsnaps. Was de wortelen en snijd in plakjes. Voeg een snufje zout toe aan de pan met inmiddels kokend water. Doe de wortelen in de pan met kokend water, voeg na 5 minuten de sugarsnaps toe. Laat dit nog 3 minuten koken en giet af.

 

Verhit de boter in een pan en bak de ossenhaas op hoog vuur (3 minuten per kant). Haal het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie. Laat ongeveer 5 minuten staan.

 

Veerdeel de frieten en de groenten over de borden. Verdeel vervolgens de ossenhaas over de borden en serveer met de chocolade-wijnsaus.

Verdeel de risotto over de borden. Verdeel hier vervolgens de roodbaarsfilet over en garneer met de citroenschijfjes.

4 personen 30 min