Palmesteyn kogelbiefstuk

Met balsamicotomaat en linguine.

Ingredienten

  • 4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 4 el goede balsamicoazijn
  • handvol verse basilicum
  • 600 g cocktailtomaten
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 el boter
  • 4 Palmesteyn kogel-biefstukken, op kamertemperatuur
  • 300 g linguine

Laat de stukjes zongedroogde tomaat weken in 3 el balsamico en de blaadjes basilicum.

Breng een grote pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Leg de tomaten 2 minuten in, het kokende water, neem ze eruit met een schuimspaan en leg ze in een bak met koud water. Het velletje van de tomaat kun je er nu gemakkelijk aftrekken. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe dit, samen met de pitjes en het vocht bij de balsamicoazijn, breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Verhit de boter met een klein scheutje olie in een koekenpan en bak, zodra het bruisen van de boter wegtrekt, de biefstuk in 3-4 minuten vanbuiten goudbruin en vanbinnen rosé, keer halverwege, voeg op het laatst de overgebleven el balsamico toe. Laat het vlees daarna minimaal 5 minuten onder aluminium rusten, snijd het daarna schuin op de draad in dunne plakken en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Schenk het bakvet en vrijgekomen vocht bij de zongedroogde tomaat.

Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de linguine en het vlees over vier borden en schep de balsamicotomaat erover. Bedruppel het gerecht met de rest van de olie.

Eet smakelijk!

4 personen25 min