Palmesteyn ribeye met kruidensalade en bloemkoolpuree

Tijd: 20 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • mix van verschillende verse kruiden
  • 100 gram verse spinazie
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • handvol pijnboompitten
  • 600 gram ribeye, in vier stukken en op kamertemperatuur

Recept:

  1. Kook de bloemkoolroosjes in 15 minuten zeer gaar.
  2. Meng de verse kruiden met de spinazie en zout en versgemalen peper naar smaak en schep daarna voorzichtig om met 1 el olie.
  3. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen.
  4. Verhit een grill- of koekenpan. Dep de ribeye droog en bestrijk dun met olie. Grill of bak het vlees op hoog vuur in 3-5 minuten goudbruin van buiten en rood of rosé vanbinnen, keer halverwege. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 1-2 minuten rusten alvorens het met zout en versgemalen peper te bestrooien.
  5. Giet de bloemkool af en stamp het of mix het, met de rest van de olijfolie, tot een puree, breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Serveer het vlees met de kruidensalade en bloemkoolpuree en bestrooi met de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!